top of page

Neinvazivna estetska medicina

Tretman botoksom

Botulinum toksin

Injekcije botoksa danas su jedan od najčešće korištenih neinvazivnih estetskih tretmana. Prvenstveno se koriste za uklanjanje bora na licu, iako su vrlo učinkovite i za neka druga stanja, kao što su pretjerano znojenje, spuštanje kuta usana ali i migrena. Injekcije botoksa koriste toksin nazvan botulinum toksin A kako bi se privremeno spriječilo pomicanje mišića i time zagladile bore.

U Poliklinici Anova koristimo vrhunski botoks preparat Bocouture. Tretman je minimalno bolan, a efekti se vide 2 do 7 dana nakon postupka. Nudimo tretman svih dijelova lica (čelo, područje oko očiju i gornjeg dijela nosa..), vrata i dekoltea, tretman tzv. gingivalnog osmijeha (gummy smile), tretman za smanjenje znojenja (područje pazuha), tretman migrene. Javite nam se i dogovorite besplatne konzultacije!

Prije tretmana

Priprema za tretman:

• Obavijestite svog liječnika ako ste ranije imali infekciju herpes virusom u području lica/usana, kako bi se u slučaju potrebe prepisala profilaktička terapija.

• Izbjegavajte protuupalne lijekove/lijekove za razrjeđivanje krvi 10 dana prije tretmana (primjerice aspirin, ibuprofen, češnjak...) zbog povećanog rizika od modrica i oteklina nakon injekcija. Alkohol također preporučujemo izbjegavati nekoliko dana prije tretmana.

• Zakažite svoj termin najmanje 1-2 tjedna prije posebnog događaja, kao što je vjenčanje ili godišnji odmor zbog niskog ali ipak mogućeg rizika modrica i oteklina nakon tretmana.

• Zatražite novi termin ako vam se prije tretmana pojavi jak osip, herpes ili bilo kakva promjena kože u području planiranog tretmana.

• Botox je kontraindiciran ako ste trudni, dojite, ako vam je dijagnosticiran neki od neuromišićnih poremećaja kao što su multipla skleroza i miastenija gravis, ili ako imate otvorene rane u području planiranog tretmana.

Iza tretmana

Tretman je u pravilu siguran, a rezultati se vide za 10-14 dana nakon postupka. U velike većine bolesnica ne očekuje se pojava modrica i veće otekline, no ukoliko navedenog dođe isti se obično povuku kroz nekoliko dana. Moguće je koristiti hladne obloge. U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati.

Detaljne upute za postupanje nakon tretmana možete naći na linku.

tretman botoksom

Primjer tretmana bora čela, ornjeg dijela nosa i oko očiju botoksom.

Više fotografija i video uradaka nađite na našim društvenim mrežama!

bottom of page