Dermatologist_edited.jpg

Neinvazivna estetska medicina

DERMALNI FILERI

Jeste li znali da su mnogi vidljivi znakovi starenja posljedica gubitka volumena? Dermalni fileri mogu nadomjestiti izgubljeni volumen kako bi zagladili bore, dali volumen i vratili mladoliki izgled. Sa starenjem uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića stvaraju se bore, lice gubi na volumenu, a koža izgleda umorno i bez sjaja.

Dermalni fileri su tvari nalik gelu i sadrže hijalurnosku kiselinu koja je prirodno prisutna u našoj koži. Fileri se ubrizgavaju ispod kože kako bi se vratio izgubljeni volumen, zagladile linije i omekšali nabori ili poboljšale konture lica, a efekt se vidi do 12 mjeseci nakon primjene. Pokazalo se također da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.Više od milijun žena i muškaraca godišnje odabere ovaj popularni tretman za pomlađivanje lica, koji može biti isplativ način da izgledate mlađe bez operativnih zahvata.

Javite nam se za besplatne konzultacije s analizom lica!

OPIS TRETMANA

 

Prije tretmana

Jedna od karakteristika koja je dovela do široke upotrebe i velike popularnosti dermalnih filera je svakako jednostavnost njihove primjene. Tretman traje kratko (do sat vremena zajedno s pripremom i pregledom liječnika) i ne bi smio biti značajnije bolan. Većina naših bolesnica procjenjuje kako su bolovi prilikom tretmana slabi, jačine 1 do 2 na skali do 10. Ovisno o tretiranoj regiji i individualnim karakteristikama bolesnice, uz anestetik u samom fileru primjenit će se anestetska krema. 

Prije samog tremtana potrebno je dobro očistiti lice i ukloniti šminku kako bi se smanjio rizik kasnije infekcije. Nakog čišćenja se na lice po potrebi stavlja anestetska krema, te se nakon 10ak minuta počinje s tretmanom. Trajanje samog tretmana ovisi o tretiranoj regiji i količini filera.

Iza tretmana

Tretman je u pravilu siguran te se veći dio rezultata vidi odmah nakon postupka, a konačni izgled za 2 tjedna. U velike većine bolesnica ne očekuje se pojava modrica i veće otekline, no ukoliko navedenog dođe isti se obično povuku kroz nekoliko dana. MOgue je koristiti hladne obloge. U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati.

 

NAŠE USLUGE

Hijaluronski dermalni fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica. Njihovom primjenom postiže se korekcija kontura lica, popunjavanje bora, vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) i/ili rehidracija kože. Među ostalim, postupci koje primjenjujemo su:

* korekcija, povećanje i modeliranje usana

* podizanje ("lifting") jagodica / cijelog lica

* tretman nazolabijalnih bora (bore koje idu od nosa prema usnama)

* tretman perioralnih bora ("pušačke bore")

* tretman ostalih bora lica (moguća kombinacija s botoksom)

* pomlađivanje ostalih regija tijela (vrat, dekolte, ruke...)

Našim klijentima nudimo 2 vrste vrhunskih filera, Teoxane i Be Filler. Oba dolaze u više različitih gustoća kako bismo se maksimalno prilagodili tretiranoj regiji i zrahtjevima klijenta.

 

MEDICINSKI TIM

dr.sc. Davor Kust, dr.med. - licenirani liječnik estetske medicine

Kristina Jurjević, bacc.med.techn. - medicinska sestra

Više detalja o našem timu možete naći na linku.

PRIMJERI IZ PRAKSE

 

Dva primjera naših zadovoljnih klijentica:

Lijeva slika: Tretman usnica 1 ml Teoxane filera RHA2 (prije / poslije). Usnicama je dodan volumen te naglašen oblik.

Desna slika: Tretman nazolabijalnih bora uz manje podizanje jagodica (prije / poslije). Koža je dobila sjaj, nazolabijalne bore su slabo vidljive, koža izgleda zategnutije i mlađe.