top of page
Dermatologist_edited.jpg

Neinvazivna estetska medicina

DERMALNI FILERI

Jeste li znali da su mnogi vidljivi znakovi starenja posljedica gubitka volumena? Dermalni fileri mogu nadomjestiti izgubljeni volumen kako bi zagladili bore, dali volumen i vratili mladoliki izgled. Sa starenjem uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića stvaraju se bore, lice gubi na volumenu, a koža izgleda umorno i bez sjaja.

Dermalni fileri su tvari nalik gelu i sadrže hijalurnosku kiselinu koja je prirodno prisutna u našoj koži. Fileri se ubrizgavaju ispod kože kako bi se vratio izgubljeni volumen, zagladile linije i omekšali nabori ili poboljšale konture lica, a efekt se vidi do 12 mjeseci nakon primjene. Pokazalo se također da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.Više od milijun žena i muškaraca godišnje odabere ovaj popularni tretman za pomlađivanje lica, koji može biti isplativ način da izgledate mlađe bez operativnih zahvata.

Javite nam se za besplatne konzultacije s analizom lica!

OPIS TRETMANA

Fileri opis

Prije tretmana

Jedna od karakteristika koja je dovela do široke upotrebe i velike popularnosti dermalnih filera je svakako jednostavnost njihove primjene. Tretman traje kratko (do sat vremena zajedno s pripremom i pregledom liječnika) i ne bi smio biti značajnije bolan. Većina naših bolesnica procjenjuje kako su bolovi prilikom tretmana slabi, jačine 1 do 2 na skali do 10. Ovisno o tretiranoj regiji i individualnim karakteristikama bolesnice, uz anestetik u samom fileru primjenit će se anestetska krema. 

Prije samog tremtana potrebno je dobro očistiti lice i ukloniti šminku kako bi se smanjio rizik kasnije infekcije. Nakog čišćenja se na lice po potrebi stavlja anestetska krema, te se nakon 10ak minuta počinje s tretmanom. Trajanje samog tretmana ovisi o tretiranoj regiji i količini filera.

Priprema za tretman:

• Zakažite tretman u vrijeme kada moguće manje otekline ili modrice neće poremetiti vaše planirane društvene obveze. Ishod tretmana može varirati.

• Kako biste smanjili vjerojatnost krvarenja ili modrica, prestanite koristiti proizvode za razrjeđivanje krvi 10 dana prije tretmana, u dogovoru s nadležnim liječnikom (primjerice aspirin, ibuprofen, češnjak...). Alkohol također treba izbjegavati 24 sata prije i nakon tretmana.

• Obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakvu anamnezu herpesa, kako biste dobili recept za profilaktičku primjenu odgovarajućeg antivirusnog lijeka prije tretmana. Otkažite svoj termin ako imate otvorene rane u planiranom području liječenja. Važno je upoznati liječnika i o svim drugim evenutalnim zdravstvenim stanjima koja možda imate i/ili o bilo kojim lijekovima koje uzimate.

• Svaka injekcija predstavlja rizik od infekcije. Iz tog razloga, tretman treba odgoditi ako ste:

     * imali ozbiljniju infekciju ili gripu u posljednjih 30 dana

     * imali veće stomatološke zahvate (primjerice vađenje zuba) u posljednjih 30 dana ili planirate iste u narednih 30 dana

     * imali kirurški zahvat u posljednjih 30 dana ili očekujete operaciju ili zahvat

     * bili cijepljeni u posljednjih 30 dana ili ako očekujete cijepljenje

     * se tetovirali ili radili trajnu šminku u posljednjih 30 dana u području koje se planira tretirati

     * na terapiji bilo kojim imunosupresivnim lijekom

     * dodatne kontraindikacije su trudnoća, dojenje i od ranije poznate alergije na komponente dermalnih filera

Iza tretmana

Tretman je u pravilu siguran te se veći dio rezultata vidi odmah nakon postupka, a konačni izgled za 2 tjedna. U velike većine bolesnica ne očekuje se pojava modrica i veće otekline, no ukoliko navedenog dođe isti se obično povuku kroz nekoliko dana. Moguće je koristiti hladne obloge. U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati.

Detaljne upute za postupanje nakon tretmana možete naći na linku.

Fileri usluge

NAŠE USLUGE

Hijaluronski dermalni fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica. Njihovom primjenom postiže se korekcija kontura lica, popunjavanje bora, vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) i/ili rehidracija kože. Među ostalim, postupci koje primjenjujemo su:

* korekcija, povećanje i modeliranje usana

* podizanje ("lifting") jagodica / cijelog lica

* tretman nazolabijalnih bora (bore koje idu od nosa prema usnama)

* tretman perioralnih bora ("pušačke bore")

* tretman ostalih bora lica (moguća kombinacija s botoksom)

* pomlađivanje ostalih regija tijela (vrat, dekolte, ruke...)

* ostalo prema željama klijentice/klijenta

Našim klijentima nudimo više vrsta vrhunskih dermalnih filera, kao što su Revanesse, Belotero, Teoxane, Neuvia i Be Filler. Fileri su dostupni u više različitih gustoća kako bismo se maksimalno prilagodili tretiranoj regiji i zahtjevima klijenta.

Fileri tim

MEDICINSKI TIM

Karolina Vaclavek, dr.med.dent. - licenirana liječnica estetske medicine

Valentina Haler, ms. - medicinska sestra

Više detalja o našem timu možete naći na linku.

Fileri primjeri

PRIMJERI IZ PRAKSE

bottom of page