top of page
Professional Dermatologist_edited.jpg

Prvi i jedini prirodni tretman

TRETMAN KRVNOM PLAZMOM

PRP (platelet-rich plasma), odnosno plazma bogata trombocitima sastoji se od dva elementa: plazme odnosno tekućeg dijela krvi, te trombocita, vrste krvnih stanica. Trombociti su dobro poznati po svojim sposobnostima zgrušavanja, ali sadrže i faktore rasta koji mogu potaknuti reprodukciju stanica i regeneraciju ili zacjeljivanje tkiva na tretiranom području. Plazma bogata trombocitima jednostavno je krv koja sadrži više trombocita nego što je normalno. S obzirom na svoj sastav, PRP predstavlja vrhunski tretman za Vašu kožu, bez ikakvih rizika pošto se radi o potpuno prirodnoj metodi.

OPIS TRETMANA

PRP opis

Prije tretmana

Kako bi se stvorila plazma bogata trombocitima, liječnik će uzeti uzorak krvi od pacijenta, slično postupku kao kod uobičajenog vađenja krvi. Uzorak krvi se potom stavlja u uređaj koji se zove centrifuga, a čija je uloga brzo okretanje uzorka u krug brzinom od čak 8000 okretaja u minuti. Centrifugiranjem se odvajajuju ostale komponente krvi od trombocita i time se oni koncentriraju u plazmi. Nakon navedenog postupka koji traje desetak minuta, plazma bogata trombocitima spremna je za korištenje i vraća se u obliku injekcija pacijentu.

Iza tretmana

Tretman je u pravilu siguran jer se radi o prirodnom tretmanu kojim se ne unose nikakve organizmu strane tvari. Izvodi se veći broj uboda u željenu regiju, no vrlo tankom iglom te stoga postupak nije bolan. U velike većine bolesnica ne očekuje se pojava modrica i veće otekline, no ukoliko navedenog ipak dođe isti se obično povuku kroz nekoliko dana. Moguće je po potrebi koristiti hladne obloge. U nekim je slučajevima moguća pojava crvenila koje nestaje obično nakon nekoliko sati. Rezultati tretmana obično se vide nakon 4 tjedna nakon što krene regeneracija kože. Sljedeći tretman okvirno se preporuča 3 mjeseca iza početnog, nakon čega se redovne tretmane može obavljati svakih 3 do 6 mjeseci, prema potrebi.

jefv_w0nn_190829.jpg
PRP usluge

NAŠE USLUGE

S obzirom na svoja svojstva, plzma bogata trombocitima našla je svoje mjesto u vrlo raznolikim medicinskim indikacijama. Dodatno, moguća je kombinacija s drugim tretmanima jer se radi o potpuno prirodnom postupku. Također, moguć je PRP tretman više regija u jednom dolasku. Među ostalim, postupci koje primjenjujemo su:

* tretman lica krvnom plazmom

* tretman vlasišta u osoba s problemom gubitka kose

* tretman vrata krvnom plazmom

* tretman dekolte regije

* ostalo prema željama klijentice/klijenta

PRP tim

MEDICINSKI TIM

Karolina Vaclavek, dr.med.dent - licenirana liječnica estetske medicine

Valentina Haler, ms. - medicinska sestra

Više detalja o našem timu možete naći na linku.

PRIMJERI IZ PRAKSE

PRP primjeri
bottom of page