top of page

23.-26.6.2022. Dani BHAAS u Sarajevu

Iznimna nam je čast bila sudjelovati na 13. danima Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences (BHAAAS) 23. do 26. lipnja 2022. Skup je obuhvatio ukupno 33 simpozija, ponajviše iz medicine.


Nama je osobito bio zanimljiv specijalni događaj „Genetsko testiranje“, u sklopu čega je naš onkolog dr.sc. Davor Kust održao predavanje pod naslovom „Precizna onkologija – obrazloženje, zapreke i potencijal imunoterapije i ciljane terapije raka“.


Zahvaljujemo suorganizatoru, našem partneru genetskom centru Genetika, kao i drugim sudionicama na odličnim predavanjima - Anela Zorlak, Bonni Liebers, Tanya Slavova, Ljiljana Oruč, Aida Ćatić, Ajla Pidro Mioković i Ulla Marton.



Više o BHAAAS-u (preuzeto s www.bhaaas.org):

Bosanskohercegovačka američka akademija znanosti i umjetnosti (BHAAAS), osnovana u Charlotteu, Sjeverna Karolina, 2007. godine, dobrovoljna je, neprofitna, nevladina, nestranačka, multietnička i multikulturalna organizacija čije su svrhe su obrazovne, znanstvene i dobrotvorne. Njezini članovi su okupljeni u misiji unapređenja i razvoja umjetnosti i znanosti među bosanskohercegovačkom dijasporom u Sjedinjenim Državama i Kanadi. BHAAAS također ima za cilj omogućiti povezivanje bosanskohercegovačkih znanstvenika, umjetnika i profesionalaca u Sjevernoj Americi i izgraditi mostove suradnje s Bosnom i Hercegovinom u duhu intelektualne raznolikosti, slobodne razmjene ideja i uvjerenja da je znanje dijelivo bogatstvo. U tom okviru, BHAAAS više od desetljeća organizira konferenciju pod nazivom Dani BHAAAS-a, koja se svake godine održava na drugom mjestu u Bosni i Hercegovini.


Glavni cilj BHAAAS-a je povezivanje stručnjaka i profesionalaca bosanskohercegovačke dijaspore sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. BHAAAS je posvećen okupljanju vrhunskih stručnjaka bosanskohercegovačkog porijekla koji rade na prestižnim institucijama u SAD-u, Kanadi i drugdje, te im pruža priliku da svoje znanje i stručnost podijele s kolegama i studentima u Bosni i Hercegovini. Dani BHAAAS-a su tijekom godina izrasli u jednu od najvećih znanstvenih konferencija na Balkanu, sa stotinama sudionika koji su pohađali predavanja u desecima paralelnih sesija.


49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page