top of page
Psychologist

Individualna i grupna terapija

PSIHIJATRIJA I PSIHOLOGIJA

U suvremenoj medicini naglasak se stavlja na holistički pristup zdravlju, odnosno uzima se u obzir važnost i tjelesnog i mentalnog zdravlja, kao i uzajamni utjecaji mentalnog zdravlja na tjelesno te obrnuto. U tom smislu psihijatrija i psihologija kao discipline značajno su dobile na utjecaju, a osobito u razvijenijim zemljama gdje je svijest o navedenom veća. Sve više osoba prepoznaje dobrobit suradnje sa stručnjakom kako bi smanjile stres, olakšale borbu sa svakodnevnim izazovima i razriješile eventualne dublje psihičke probleme. Odlazak psihijatru stoga više nije bauk, već pozitivan znak da je osoba voljna raditi na sebi.

Psihijatrija opis th

OPIS TREMANA

Prepoznali smo važnost rada na mentalnom zdravlju te Vam nudimo psihološko savjetovanje i psihoterapiju kroz koje možete bolje upoznati sebe, odnosno svoja ponašanja, razmišljanja i emocije. Boljim razumijevanjem sebe stvaraju se i uvjeti za promjenu određenih obilježja koja sprječavaju rast i razvoj osobe. Osim toga, ovisno o razlozima dolaska osobe na savjetovanje ili psihoterapiju, primjenjuju se i adekvatne tehnike koje omogućuju rješavanje akutnih ili kroničnih teškoća (depresija, različiti oblici anksioznosti, problemi u socijalnim odnosima...) te u slučaju potrebe i terapija lijekovima. Naš pristup je u potpunosti individualiziran, odnosno prilagođen Vašim potrebama i obilježjima ličnosti.

Life coaching

NAŠE USLUGE

Psihijatrija usluge

Obratite nam se za dogovor termina. Nudimo mogućnost individualnih konzultacija kao i grupne terapije. S nama se možete osjećati sigurno, jer našim bolesnicima jamčimo potpunu diskreciju i profesionalnu uslugu.

* konzultacija i pregled psihijatra

* provođenje psihoterapije i ostalih oblika liječenja

* prepisivanje terapije lijekovima uz praćenje bolesnika

* bračno savjetovalište

* psihološko savjetovanje za adolescente i odrasle osobe

* grupna terapija

Psihijatrija tim

MEDICINSKI TIM

Katarina Matić, dr.med. - specijalistica psihijatrije

Mirjana Resanović, dr.med. - spec. obiteljske medicine, KBT terapeut

dr.sc. Vanja Putarek, mag.psych. - psiholog

Psihijatrija primjeri

PRIMJERI IZ PRAKSE

Pacijentica s anksioznošću i insomnijom

"Psihoterapija mi je pomogla da shvatim da se mogu nositi sa svojim problemima tako što ću naučiti što učiniti. Na primjer, mogu staviti znak stop kad uhvatim da mi se po glavi motaju misli o problemima. Također, spavanje bez TV-a itd. Često koristim savjete koje sam dobila. Doktorica je prijateljska, inteligentna i učinila je da se osjećam opušteno."

Pacijentica s anksioznošću i depresijom

"Po mome mišljenju, povjerenje u vašeg psihijatra ili psihologa najvažniji je dio uspjeha terapije. Nakon moje prve seanse, znala sam da je jedini fokus doktorice tijekom našeg zajedničkog vremena da mi pomogne da budem bolje. Njezina pozornost posvećena detaljima, njezina sposobnost čitanja i prilagođavanja raspoloženju te ravnoteža između pružanja vrijednih povratnih informacija i jednostavnog slušanja pokazale su mi da sam na pravom mjestu. Ako prolazite kroz teško razdoblje u životu, ovo je mjesto gdje biste trebali započeti svoj put natrag."

Pacijentica s traumom gubitka člana obitelji

"Drago mi je da sam se odlučila potražiti pomoć nakon smrti supruga. Pomoglo mi je da se pomirim s gubitkom te da je u redu krenuti naprijed sa svojim životom radeći stvari drugačije nego prije, bez da se osjećam krivom zbog toga ili kao da sam zaboravila na svog muža."

Pacijent s graničnim poremećajem ličnosti

"Hvala vam puno, ovo mi je bez pretjerivanja promijenilo život - ili bih možda trebao reći da mi je pomoglo shvatiti da mogu promijeniti vlastiti život. Doktorica je odlična, uvijek sluša bez osuđivanja, ali mi ipak pomaže da shvatim da moram izazvati svoj status quo kako bih promijenio stvari."

bottom of page