top of page

Anđela Jelić

dr.sc., mag.psych.

Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija na Universit Cattolica del Sacro Cuore u Milanu 2018. na istom sveučilištu upisuje te trenutno pohađa doktorski studij psihologije. Od ranih početaka obrazovanja pa sve do danas sudjelovala je na brojnim znanstveno-stručnim skupovima, konferencijama i seminarima. Za vrijeme studija volontirala je u rehabilitacijskom centru u Milanu koristeći se elementima muzikoterapije u rehabilitaciji, a radno iskustvo je stekla i radeći kao psihološka savjetnica na projektu web journal, Santiago Psiche. Iskustvo je dodatno stjecala kroz ulogu voditelja brojnih programa poput "Nudging for healthy food choice in University Caffetteria" i "Glazba u domu za starije i nemoćne".

Od 2019. do 2021. bila je demonstratorica na kolegiju Socijalna psihologija Fakulteta političkih i društvenih znanosti te na kolegiju Prehrana i stilovi života na Fakulteta psihologije na Universit Cattolica del Sacro Cuore u Milanu. Recenzentica je udžbenika "Psihologija" za 2. i 3. razred gimnazije te također i kolumnistica za nekoliko hrvatskih portala na kojima piše o psihologiji prehrane, zdravlja i blagostanja. Koautorica je nekoliko znanstvenih članaka. Dodatno, s ciljem podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, pokrenula je vlastiti Instagram profil @lifestyle_psychology_ na kojem aktivno dijeli psihoedukativni sadržaj.

Od kraja 2019. ostvarila je razne suradnje s raznim studentskim udrugama poput Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska CroMSIC, Udruge PROBION te s drugim udrugama i privatnicima održavajući predavanja na temu psihologije prehrane i važnosti mentalnog zdravlja. Članica je i HACPN-a, Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma.

Anđela Jelić
bottom of page